0
0

تأثیر احساسات در مذاکره چقدر است؟

تأثیر احساسات در مذاکره

مذاکره

در جریان مذاکره افراد و سازمان‌ ها از طریق گفت و گو خواسته‌ های خود را مطرح می‌کنند، از این طریق به درک و اصلاح تفاوت‌ ها و اختلاف نظرات می‌پردازند که موجب رسیدن آن‌ ها به منافع مشترکشان خواهد شد، آگاهی و گفتار مناسب در کنار شناخت عواطف و هیجانات موجب موفقیت در مذاکره خواهد شد، در ادامه تأثیر احساسات در مذاکره را بررسی خواهیم کرد.

احساسات در مذاکره

در مذاکرات افراد را می‌توانیم ارکان اصلی بدانیم که هرکدام دارای احساسات و عواطف متفاوتی‌اند، احساسات به عنوان یک عنصر مهم و کلیدی در مذاکرات محسوب می‌شوند که ممکن است منفی یا مثبت باشند، گاهی احساسات تأثیرات بیشتری، نسبت به فن بیان و گفتار در جلسات و مذاکرات دارند، بنابراین هرچه میزان احساس شما در مذاکرات کمتر باشد، نتایج بهتری را می‌توانید کسب کنید.

خشم، ترس، طمع، شوق، شادی، امید و… انواع مختلفی از احساسات هستند که عدم کنترل هرکدام از این‌ها در مذاکرات می‌تواند موجب بروز مشکل شده و توانایی افراد را در به دست آوردن نتایج مثبت کاهش دهد، افراد زمانی که درگیر احساسات خود می‌شوند نمی‌توانند به خوبی فکر کنند و تصمیم‌های خوبی بگیرند.

تأثیر احساسات در مذاکره

تأثیر احساسات در مذاکره

تأثیر احساسات در مذاکره

زمانی مذاکرات به خوبی انجام می‌شوند که افراد توانایی برقراری ارتباط را به گونه‌ای صحیح داشته باشند و احساسات و هیجانات خود را بشناسند و جهت مدیریت مذاکرات و به دست آوردن نتایج مثبت احساساتشان را کنترل کنند، احساسات منفی قابلیت اثربخشی منفی بر مذاکرات دارند، فردی که درگیری احساسی بیشتری را برای رسیدن به نتایج در مذاکره تجربه کند، قدرت کمی دارد.

تأثیر احساسات مثبت در مذاکره را میدانید؟

پیش از آنکه مذاکره آغاز شود، وجود احساسات متغیر و مختلف می‌تواند موجب تغییر نتایج کلی شود، شروع یک مذاکره پیش از آغاز آن، در صورتی‌که افراد دارای احساسات مثبتی باشند، بسیار بهتر از مذاکره‌ای است که افراد با احساسات خنثی و منفی انجام می‌دهند، زیرا احساسات مثبت موجب اعتماد و اطمینان و لذت بردن از تعاملات و گفت و گو با یکدیگر و رسیدن به منافع و نتایج بهتر خواهد شد.

زمانی که احساسات افراد دارای تناقض باشد یعنی یک فرد دارای احساسات منفی باشد و فرد دیگری دچار احساسات مثبت باشد و دو طرف مذاکره، دچار انگیزه کم و بدون هدف باشند می‌توان گفت که احساسات بر روی مذاکره تأثیر خواهد گذاشت.

تأثیر احساسات منفی در مذاکره را میدانید؟

در صورتی‌ که افراد پیش از شروع مذاکرات دچار احساسات منفی شوند، احتمال اینکه رفتارهای همراه با پرخاشگری و تهاجمی را از خود بروز بدهند وجود دارد، در این مذاکرات طرفین ممکن است حالات دفاعی داشته باشند، افراد خشمگین معمولاً رفتارهای رقابتی از خودشان بروز می‌دهند، گاهی بروز احساس خشم در مذاکرات به میزان اندک می‌تواند نشان دهنده ی وفاداری و اعتماد  طرفین باشد.

تأثیر احساسات در مذاکره

تأثیر احساسات در مذاکره

پذیرش احساسات مثبت و منفی

انسان‌ ها در طول زندگی‌ شان احساسات مختلفی را تجربه می‌کنند، شناخت انواع احساسات مثبت و منفی و پذیرش احساسات موجب کنترل آن‌ ها می‌شود و سرکوب احساسات و انکار آن‌ ها باعث بروزشان در شرایط سخت‌ تر می شود و مذاکره را تحت تاثیر قرار میدهد، پذیرش احساسات موجب کنترل آن‌ ها خواهد شد.

کنترل احساسات چه تأثیری در مذاکرات دارد؟

توانایی کنترل احساسات را میتوانیم مهارت مهمی در نظر بگیریم که از موارد الزامی در مذاکرات محسوب می‌شود، داشتن احساس منفی نسبت به مذاکره می‌تواند موجب عدم اعتماد به طرفین، پرخاشگری، عصبانیت شده که هرکدام از این احساسات موجب بروز مشکلاتی در مذاکره می‌شوند، احساسات منفی می‌توانند موجب شوند که افراد بدون اینکه فکر کنند بعضی از مسائل را بپذیرند که به نفعشان نخواهد بود.

تأثیر احساسات در مذاکره

تأثیر احساسات در مذاکره

چگونه احساس خود را کنترل کنیم؟

تنها در صورتی‌ که خودتان و احساستان را بشناسید و به بررسی احساساتتان و علل آن بپردازید، با بهره گیری از مهارت‌ های ارتباطی مناسب و تقویت آن‌ ها، توانایی کنترل احساس را به تدریج به دست خواهید آورد، تقویت هوش هیجانی می‌تواند از دیگر راه‌ های کنترل احساسات در افراد معرفی شود.

آرامش خود را حفظ کنید

تجربه حس‌ های متفاوت در شرایط مختلف طبیعی است، احساسات متناقض در مذاکرات امری عادی است که پذیرش احساسات و درک آن‌ ها می‌تواند موجب کاهش تنش‌ ها و رفتار های تهاجمی و عصبانیت شود، در صورتی‌ که در مذاکره دچار احساسات منفی همچون خشم و ترس و… شدید از محیط فاصله گرفته و قدم بزنید، آرامش خود را حفظ کنید، احساستان را شناسایی و درک کنید.

بی طرفی و بی تفاوتی نسبت به نتیجهٔ نهایی مذاکره، موجب آرام سازی طرفین خواهد شد، آماده بودن پیش از مذاکره و بی طرف بودن باعث خونسردی شما و حفظ آرامشتان میشود.

تأثیر احساسات در مذاکره

تأثیر احساسات در مذاکره

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://batoyar.com/?p=1661
اشتراک گذاری:
مدیریت : امیر گوهری
امیر گوهری هستم متولد 1367 و از سال 1385 فعالیت در حوزه طراحی سایت و سئو سایت را شروع کردم و پروژه های زیادی را در این مدت به موفقیت رساندم، محقق حوزه روانشناسی موفقیت هستم و علاقه مند هستم دانشی که دارم را در اختیار شما عزیزان قرار دهم و امیدوارم از بودن در سایت باتویار رضایت کافی داشته باشید، در صورتیکه انتقاد یا پیشنهادی دارید از بخش کامنت سایت یا پشتیبانی خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید. باتویار را یار همیشه همراه خود بدانید، با آرزوی بهترین ها برای شما ایرانیان عزیز در سرتاسر جهان آفرینش
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد تأثیر احساسات در مذاکره چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.