0
0

تعریف انگیزه و عوامل موثر در انگیزه

انگیزه

وقتی که تصمیم به انجام کاری می ‌گیرید، انگیزه باعث می‌ شود که آن تصمیم را گرفته، کار را انجام داده و با اشتیاق به صورت مرتب کار را تکرار کنید تا به هدف خود برسید، انگیزه را می ‌توانیم مهم ‌ترین عامل موفقیت در رسیدن به هدف معرفی کنیم، در ادامه مطلب به توضیح ماهیت انگیزه و عوامل آن می‌ پردازیم.

انگیزه چیست؟

انگیزه فرایندی درونی و مجموعه ‌ای از عواملی است که افراد را برای انجام کار و رسیدن به اهدافشان کمک می ‌کند، انگیزه نوعی محرک در انسان محسوب می‌ شود، انگیزه رفتار را کنترل می ‌کند، جهت می ‌بخشد و به افراد نیروی انجام کار را می‌ دهد تا به صورت هدفمند آن کار را انجام دهند.

انگیزه نیروی اولیه برای رسیدن به اهداف است و افراد را در مسیرشان هدایت می ‌کند تا به اهدافشان برسند.

انسان‌ ها برای افزایش کیفیت زندگی ‌شان تعدادی تصمیم می ‌گیرند تا به اهداف خاصی برسند، برای رسیدن به اهداف تلاش می ‌کنند تا مشکلات را حل کنند و موانع را از سر راه کنار بگذارند و برای رسیدن به اهداف خود اعمالی را به صورت مداوم تکرار می‌ کنند.

انگیزه

انگیزه

انگیره و روانشناسی

انگیزه دارای سه مؤلفه مهم و اساسی از جمله جهت، شدت و پافشاری است، جهت داشتن انگیزه به این معناست که شما چه هدفی دارید و شدت به معنای این است که کیفیت کاری که برای رسیدن به هدفتان انجام می ‌دهید چقدر است؟ پافشاری نیز به این معناست که برای رسیدن به هدفتان چقدر به صورت مداوم تلاش می‌ کنید؟

برای داشتن انگیزه بالا باید سه مورد جهت، شدت و پافشاری همزمان در کنار همدیگر باشند.

چه عواملی در ایجاد انگیزه موثرند؟

برای ایجاد انگیزه می ‌توان از عوامل مختلفی استفاده کرد، تکنیک‌ های موثری وجود دارند که در شکل گیری انگیزه و افزایش آن نقش دارند و با استفاده از آن ‌ها می ‌توانید انگیزه‌ تان را بالا ببرید.

  1. مشخص کردن دقیق هدف

برای انگیزه داشتن در قدم اول باید اهداف خود را بشناسید و بدانید که قرار است به چه چیزی برسید، تا زمانی که اهدافتان را مشخص نکنید و ندانید که قرار است به چه چیزی برسید نمی ‌توانید پر انرژی و مشتاق باشید، در صورتی که بدانید چه هدفی در زندگی دارید و چه چیزی از زندگی می ‌خواهید با تلاش و پشتکار به آن خواهید رسید.

  1. افزایش اطلاعات

برای موفق شدن در امور مورد علاقه خود حتماً در رابطه با کارها مطالعه و تحقیق کنید، با افزایش اطلاعات سعی می‌ کنید که آن‌ ها را در مسیرتان به کار گرفته و انگیزه‌ تان افزایش پیدا می ‌کند.

  1. بهره گیری از جملات و ویدوئوهای انگیزشی

استفاده از ویدئوها و جملات انگیزشی هنگامی که اراده و انگیزه کافی ندارید بسیار مهم است، سعی کنید همیشه در هر شرایطی جملات انگیزشی را روی بک گراند لپ تاپ یا گوشی تلفنتان قرار دید تا در معرض نمایش باشند و انگیزه‌ تان را تقویت کرده و بالا ببرد.

انگیزه

انگیزه

  1. کنترل ورودی‌های ذهن

توجه کنید که باید ورودی ‌های ذهنتان را کنترل کنید، از افراد منفی باف دوری کنید و با کمک افراد مثبت نگر انگیزه‌ تان را افزایش دهید.

  1. یادداشت موفقیت‌ها

تمامی کارهایی که انجام می ‌دهید و در آن‌ ها موفق هستید را یادداشت کنید تا هم از یادآوری آن خوشحال شوید و لذت ببرید و هم در انرژی و انگیزه برای ادامه مسیرتان شود.

انواع انگیزه

انگیزه دارای دو نوع درونی و بیرونی است:

انگیزه درونی نیرو و نیازی است که از درون انسان سرچشمه میگیرد و افراد را برای رسیدن به اهداف خود هدایت میکند و شور و اشتیاق رسیدن به هدف را در فرد به وجود می آورد.

انگیزه بیرونی محرکی خارجی است که از بیرون ما را برای رسیدن به اهدافمان تشویق میکند.

انگیزاننده

همان عاملی است که در فرد انگیزه ایجاد میکند، مثلا درس خواندن نوعی انگیزاننده محسوب میشود که انگیزه ما را فراهم کردن امنیت شغلی آینده مان افزایش میدهد.

معرفی تعدادی از انگیزاننده های مهم: پول، شهرت، لذت، قدرت، رسیدن به جایگاه های بالا، علاقه داشتن و…

انگیزش

فرایندی است که انگیزه در آن شکل میگیرد، کاهش یا افزایش پیدا میکند، این مفهوم به جزییات تغییر انگیزه و چگونگی شکل گیری انگیزه نیز میپردازد.

انگیزه

انگیزه

آیا افراد بی انگیزه وجود دارند؟

ممکن است شما هم این تجربه را داشته باشید که بسیار بی انگیزه شده باشید و حوصله انجام کاری را نداشته باشید، بسیاری افراد ادعا میکنند که بی انگیزه هستند و قصد خودکشی دارند، خودکشی در افراد نیز نوعی انگیزه محسوب میشود، انسان ها معمولا هیچ گاه انگیزه های خود را به صورت کامل از دست نمیدهند و ممکن است تنها در بخشی از کارهایشان احساس بی انگیزگی بکنند.

علل بی انگیزگی افراد

ممکن است حالات مختلفی را تجربه کرده باشید که احساس بی انگیزگی بهتان دست داده باشد و به این نتیجه رسیده باشید که برای ادامه زندگی حوصله انجام کارها و هیچ انگیزه ای ندارید.

در تجربه بی انگیزگی عوامل مختلفی نقش دارند که در این بخش آن ها را بررسی خواهیم کرد.

مهم ترین علل بی انگیزگی در افراد

  • عدم شناخت علایق

زمانی که افراد قادر به شناسایی علایق خود نباشند و در اصطلاح شانسی یا بر اثر توهم (تصور اشتباه راجع به کار و توهم نسبت به داشتن علاقه) کاری را انجام دهند، پس از مدتی از مسیر و کار خسته و دلزده میشوند و راهشان را ادامه نخواهند داد، برای رسیدن به موفقیت در اولین گام علایق خود را شناسایی کرده و مطابق آن ها برنامه ریزی کنید.

  • داشتن توقعات غیر قابل انجام از خود

با توجه به افزایش امکانات و سرعت بخشی در کارها افراد احساس میکنند که باید در مدت زمانی کوتاه به اهداف خود برسند، در صورتی که برای رسیدن به اهدافتان باید به صورت مداوم فعال باشید تا در زمان معین به موفقیت برسید.

وقتی که افراد در مدت زمان کوتاه به نتایج دلخواه خود نمیرسند خسته و دلزده میشوند و مسیرشان را ادامه نمیدهند.

انگیزه

انگیزه

  • انتخاب های غلط

انتخاب راه و هدف اشتباه از دیگر دلایل دلزدگی و بی انگیزگی است، هر فرد برای رسیدن به اهداف خود مسیر و برنامه منحصر به فردی دارد که تنها در صورت داشتن انگیزه کافی میتواند به هدف خود برسد.

بسیاری از افراد پس از مشاهده افراد موفق بر اساس تجارب و برنامه های آن ها عمل میکنند و خیلی زود شکست می خورند و بی انگیزه میشوند.

  • تحت تاثیر نظرات منفی دیگران بودن

افراد بسیاری با تاثیر پذیری نظرات منفی اطرافیان انگیزه خود را از دست میدهند و در اصطلاح بی انگیزه میشوند و کار خود را رها میکنند و از ادامه مسیر باز میمانند، دقت کنید که تحت تاثیر حرف های دیگران قرار نگیرید و برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید.

باتویار

امیدواریم که از مطالعه این مطلب لذت کافی برده باشید و با انگیزه بیشتر به کارهایتان پرداخته و به موفقیت برسید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://batoyar.com/?p=2566
اشتراک گذاری:
مدیریت : امیر گوهری
امیر گوهری هستم متولد 1367 و از سال 1385 فعالیت در حوزه طراحی سایت و سئو سایت را شروع کردم و پروژه های زیادی را در این مدت به موفقیت رساندم، محقق حوزه روانشناسی موفقیت هستم و علاقه مند هستم دانشی که دارم را در اختیار شما عزیزان قرار دهم و امیدوارم از بودن در سایت باتویار رضایت کافی داشته باشید، در صورتیکه انتقاد یا پیشنهادی دارید از بخش کامنت سایت یا پشتیبانی خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید. باتویار را یار همیشه همراه خود بدانید، با آرزوی بهترین ها برای شما ایرانیان عزیز در سرتاسر جهان آفرینش
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد تعریف انگیزه و عوامل موثر در انگیزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.